fbpx
2016 - 2017 - 2018 - 2019 - 2020 - 2021 - 2022 - 2023
THIS IS OUR CRAZY FAMILY STORY

Vår historia börjar med en tårta som alltid varit en självklarhet på våra familjehögtider och kalas. Vi kallade den enkelt för ”Tårtan” och den var alltid en favorit bland alla. Vår son Zebastian var särskilt förtjust i den och önskade att alla skulle få smaka på famors fantastiska tårta. När Zebastian gick ut gymnasiet fortsatte han tjata på mig, hans mamma Lizette, om att vi borde starta ett företag och sälja tårtan till allmänheten. Efter lite övertalning gav jag till slut med mig och vi bestämde oss för att först undersöka om det ens fanns ett intresse för tårtan. 

Vår historia börjar med en tårta som alltid varit en självklarhet på våra familjehögtider och kalas. Vi kallade den enkelt för ”Tårtan” och den var alltid en favorit bland alla. Vår son Zebastian var särskilt förtjust i den och önskade att alla skulle få smaka på famors fantastiska tårta. När Zebastian gick ut gymnasiet fortsatte han tjata på mig, hans mamma Lizette, om att vi borde starta ett företag och sälja tårtan till allmänheten. Efter lite övertalning gav jag till slut med mig och vi bestämde oss för att först undersöka om det ens fanns ett intresse för tårtan. 

ZEBASTIAN VILL TA UT TÅRTAN I HELA VÄRLDEN
TÅRTAN

Vår historia börjar med en tårta som alltid varit en självklarhet på våra familjehögtider och kalas. Vi kallade den enkelt för ”Tårtan” och den var alltid en favorit bland alla. Vår son Zebastian var särskilt förtjust i den och önskade att alla skulle få smaka på famors fantastiska tårta. När Zebastian gick ut gymnasiet fortsatte han tjata på mig, hans mamma Lizette, om att vi borde starta ett företag och sälja tårtan till allmänheten. Efter lite övertalning gav jag till slut med mig och vi bestämde oss för att först undersöka om det ens fanns ett intresse för tårtan. 

Vi bestämde oss för att göra en marknadsundersökning och detta gjorde vi på min systerdotter Josefines resturang, Herr Ober som låg på Backaplan (de hade den förövrigt den bästa Schnitzeln i Sverige). Gästerna fick varsin bit av farmors tårta mot att de fyllde i ett papper vad de tyckte. Vi blev överlyckliga när 90% av de som provsmakade tårtan älskade den och. ville ha mer.  Där och då bestämde vi oss för att starta upp ett aktiebolag och sälja tårtan till allmänheten. Vi behövde dock ett namn som skulle passa vår vision. 

”Ah det är ju en tårta, så One Cake?” 

8 OTTOBER 2015
SKAFFA EN FÖRPACKNING OCH VI TAR IN DEN

I början åkte Zebastian runt bland cafeer och butiker med både tårtan och cupcakes i en vit kartong. De flesta tyckte att han var galen men som sagt, han är bra på övertalning och tårtan är riktigt god. Faktiskt så god att butikerna började nappa. De sa åt honom att skaffa en förpackning och komma tillbaka. Vilket vi gjorde. Våra första tre butiker var ICA Focus, +, och +.

”Mitt första intryck av Lizette och Zebastian var när de dök upp här,  glada. De har alltid varit så glada, fyllda av energi, entreprenörskap. Och hade de här receptet. En kartong med ägg och två liter grädde. Det var så det började, de visste inte mycket mer än så. – Anders Kviberg 

Vi gjorde alla misstag man kan göra. Vi hade ingen koll alls på hur man 

”Det de kunde om storkök och livsmedel, var inte sådär jätte mycket haha.. De har mycket energi. Vi gjorde en snabbkurs om hur man beter sig i ett storkök, hur man håller rent, hur man ska diska osv. Det var väl så det började. Visst man kan gå restaurang skola och bageriutbildning osv, men det är inte allt. Utan ska man lyckas så är det drivkraften och entreprenörskapet. Det är det som ska till och de har de verkligen. De 

Efter de första butikerna, toppade vi säljstatistiken och fortsatte växa från butik till butik. Kvibergs frysboxar blev för små och vi behövde hitta något eget. Vilket blev Jonsereds fabriker. 

 

 

2018
BAKA UNDER NÄTTERNA OCH SÄLJA PÅ DAGARNA

Zebastian lyckades inte bara övertala mamma Lizette utan även ICA butikerna. Första året sålde vi 4200 One Cake, andra året 20 000 och tredje året 80 000. Zebastian gick från butik till butik och knacka dörr. Han är en grym säljare, så nej fick han mycket sällan. När vi sedan växte och behövdes inne i produktionen har vi även fått sån otrolig hjälp från vår familj och vänner. 

 

8 OTTOBER 2015
VI HADE INTE KAPITAL TILL ATT ANSTÄLLA EN FIRMA, SÅ VI BYGGDE VÅR EGNA FABRIK

2017 hittade vi en kontorslokal ute i Jonsereds gamla fabriker som vi total renoverade. Att anlita en byggfirma skulle kosta över en miljon så vi sa inte en chans., vi gör det själva.  Zebastian sålde under dagarna och bakade under nätterna. Medan Lizette byggde fabriken med familj. 

 

2018
BAKA UNDER NÄTTERNA OCH SÄLJA PÅ DAGARNA

Zebastian lyckades inte bara övertala mamma Lizette utan även ICA butikerna. Första året sålde vi 4200 One Cake, andra året 20 000 och tredje året 80 000. Zebastian gick från butik till butik och knacka dörr. Han är en grym säljare, så nej fick han mycket sällan. När vi sedan växte och behövdes inne i produktionen har vi även fått sån otrolig hjälp från vår familj och vänner. 

 

2019
ONE CAKE CAFE

2019 öppnade vi upp One Cake Bakery för allmänheten. Vi försökte vara kreativa på hru vi skulle kunna marknadsföra våra produkter. Ett cafe som låg vägg i vägg med produktionen. Inrett med genomgående rosa toner i både golv, kakel och väggar som möter mässing och plywood. Lysrör och neonskylt. Italienska handplockade möbler ifrån Gubi och en rosa soffa från Layered. Stora fabriksfönster. Vi serverade våra cakes tillsammans med bär och glass. 

 

2021
DRAKNÄSTET

2019 öppnade vi upp One Cake Bakery för allmänheten. Vi försökte vara kreativa på hru vi skulle kunna marknadsföra våra produkter. Ett cafe som låg vägg i vägg med produktionen. Inrett med genomgående rosa toner i både golv, kakel och väggar som möter mässing och plywood. Lysrör och neonskylt. Italienska handplockade möbler ifrån Gubi och en rosa soffa från Layered. Stora fabriksfönster. Vi serverade våra cakes tillsammans med bär och glass.